Patroon getest: Skippy-skirt!

Blogmaatje Marie-Paule zocht patroontesters voor haar eerste eigen patroon: een meisjesrokje uit tricot. Omdat ik mijn jongens moeilijk in een rokje kan steken, ging ik nog eens voor het charme-offensief bij het metekind! Die gaf gisteren haar verjaardagsfeest en een extra cadeautje vindt toch niemand vervelend?

Op basis van haar maatjes maakte ik een 2 jaar met lengte 4 jaar. Ze is wel al 5 jaar, maar toch eerder klein en smal voor haar leeftijd.

Omdat herfst en winter onmiskenbaar voor de deur staan, viste ik een restje zachte nicky velours uit mijn stoffenbak op. Misschien herken je die wel van dit projectje.

Voor de kangoeroezak vond ik een heel klein lapje dat ik over had hiervan. Ik had nét genoeg breedte om het zakje eruit te krijgen.

Het naaiwerk is een eitje. De kangoeroezak speldde ik met de naden naar binnen gestreken op het voorpand van de rok. Ik driegde hem niet op de rok, maar gebruikte een lading speldjes en stikte de zak onmiddellijk vast, kort tegen de rand.

De tailleband knipte ik gewoon vast aan de rok en ik stikte er een elastiek aan met mijn overlock. Dat vind ik nog steeds de makkelijkste en netste manier om een elastiek te bevestigen.

Het nichtje/metekind was blij verrast en wilde voor jullie wel eventjes fotomodel spelen!

Patroon: Skippy Skirt – So Popo Sew
Tricots: Restjes uit de voorraad

Wil jij ook een Skippyrokje maken voor je oogappel? Rep je dan naar Marie-Paules blog om het patroon gratis ende verniet te downloaden! Het patroon is beschikbaar van 2 tot 12 jaar. Er is ook nog een versie met verborgen zakken in deelnaden. Wie nog niet veel naaiervaring heeft hoeft niet te panikeren, want er zit een prima stappenplan bij. Als dat niet fantastisch is!

Benieuwd naar de rokjes die de andere testnaaisters maakten? Volg dan onze blogtour de komende week!

Mamadammeke / Confetine / Inspinration / Naaisgerief / Do Did It / Beletoile / Frullemieke / Woohoo by Davina / MamC Blogger / Momfieme / C-art-oline / Bellevi / Stokstaartjedoethetzo / Magnifieka / De Zussen / Koekjehaakjemaakje / Mamacreatief / Somerskes

Gerelateerde berichten

3 gedachten over “Patroon getest: Skippy-skirt!”

  1. Ik hou zo erg veel van nicky velours! Zo'n versie staat ook nog op het programma hier.
    Je hebt er een heel mooi rokje van gemaakt! Ik zou precies toch nog eens overwegen om die jongens van jou proberen te overtuigen tot het dragen van een leuk rokje. Misschien creëer je wel een heuse hype 🙂
    Bedankt om te testen!

    Beantwoorden

Plaats een reactie