Toch maar aan de lange mouwen….

Ik vertelde een tijdje geleden al dat Yvette van Droomstoffen me enkele teststoffen bezorgde die meer winters getint waren.

Omdat de zomer nogal warm en zonnig was, stelde ik het verwerken van deze stofjes uit tot ergens in augustus. Het moet allicht een frissere dag geweest zijn waarop ik plots zin kreeg om te naaien. Bij echt heet zomerweer moet ik de naaigoesting soms wat verder gaan zoeken.

Het leeuwenstofje van Droomstoffen was bij mijn oudste zoon onmiddellijk een schot in de roos! Terwijl ik nog steeds zit te twijfelen of het niet te druk is, liep hij hier deze week al vrolijk rond in zijn stoere longsleeve.

Het patroon vond ik in Ottobre, eerst maakte ik de originele versie met polosluiting uit een kleurrijk stofje met werktuigen (zie foto’s) en daarna het leeuwenshirt met een gewone halsopening. Kwestie van wat tijd te besparen, een polosluiting goed maken is namelijk een precisiewerkje, en precisiewerkjes zijn leuk, maar tijdrovend!

Ik ben vooral fan van de leuke zadelmouwen, die hebben net dat tikje meer dan een klassieke raglan.

De shirtjes zitten momenteel nog wat ruim, maar zoals er hier door het kind gegroeid wordt, kan de maat er alleen maar op verbeteren!

Tricot leeuwen: Droomstoffen
Patroon: Ottobre 6/2014, nr 13 (maat 116)

Tricot werktuigen: Stof & Co
Patroon: Ottobre 6/2014, nr 13 (mt 116)

Ellebooglappen voor stoere jongens!

Even stoefen met mijn nette polosluiting :o)

Gerelateerde berichten

1 gedachte over “Toch maar aan de lange mouwen….”

  1. Leuk!! Tof stofje!

    Ik vind die zadelmouwen ook leuk! Voor Giel en zijn neefje had ik al eens een versie met korte mouwen gemaakt en nu met het robotstofje eentje met lange mouwen.

    Beantwoorden

Plaats een reactie