Getest: Mod Podge Fototransfer

Deze maand mocht ik van Feeërieke de Mod Podge fototransfer uittesten. Je hebt ze vast al gezien, die “vintage look”-foto’s op onderzetters, houtblokken of dienbladen.

Verschillende mogelijkheden

Op de verpakking las ik wat je allemaal kan doen met dit transfermateriaal. Je kan er een afdruk mee overbrengen op een ondergrond als hout, maar ook op textiel en zelfs op harde ondergronden zoals glas. De techniek voor harde ondergronden is verschillend en eigenlijk lijkt die heel erg op de techniek met decalpapier. Ook op de website van Mod Podge vind je heel veel nuttige informatie over de toepassingen!

Foto op hout

Ik testte allereerst de klassieke werkwijze uit. Daartoe drukte ik eerst een foto in spiegelbeeld af. Ik knipte hem uit en streek de voorzijde helemaal in met de Mod Podge. Dan kleefde ik de print met de fotozijde naar onderen op een houten kerstboompje dat ik vond bij Action. Achteraan kan je er een theelichtje inzetten.

Met enige moeite respecteerde ik de droogtijd van minstens 24 uur. Het is zo lastig om te wachten als je creatief aan de slag bent!

De volgende dag wreef ik met een natte doek voorzichtig alle papier weg. Beetje bij beetje zag ik de foto tevoorschijn komen op de houten ondergrond. Hier en daar leek ik toch iets “kapotgewreven” te hebben. Misschien komt dat door lokaal een beetje minder mod podge aangebracht te hebben? Of wreef ik gewoon te lang op dezelfde plek? Ik heb er eigenlijk geen idee van. Daarvoor zou ik eigenlijk nog een tweede test moeten doen.

Mod Podge en vinyl: Feeërieke

Cadeautje

Ik gaf als afwerking nog 2 laagjes Mod Podge bovenop de transfer. Zo is de foto mooi beschermd en hopelijk duurzaam om een paar winters op de kast te kunnen staan.

Omdat ik vond dat er nog iets ontbrak, sneed ik nog een (glitter!)maretak uit met de Cameo.

De grootouders waren hier heel blij met hun gepersonaliseerd cadeautje!

Gerelateerde berichten

Plaats een reactie