Bombervest voor stoere kerels (en meiden!)

Onlangs liet ik me bij Stofrenke verleiden tot de aankoop van een lapje uit de nieuwe collectie See You at Six-stofjes. De zoon was erbij en koos de vissen zelf uit.

Van een vriendin kreeg ik onlangs enkele Ottobre’s te leen. Het bombervestje uit het meest recente nummer werd voorgesteld door een meisje, maar ik vond dit best een unisex patroon. Ritsvesten, de kinderen (en ik ook) hebben er een voorliefde voor. Dat gaat zo makkelijk aan en uit, ideaal voor het bij momenten onvoorspelbare weertje in ons Belgenland.

Stof: See You at Six bij Stofrenke
Boordstof: Stofrenke
Patroon: Ottobre 4/2017 model 18 (maat 128, verlengd)

Omdat ik bij dit vest enorm sukkelde met het inkorten van de rits, verlengde ik het patroon met 4 cm. Zo paste er net een rits van 45 cm in. Het kind heeft toch een lang lijf en het mocht wel een beetje “op de groei” zijn, want de herfst moet nog beginnen en momenteel heeft hij nog genoeg passende truien.

Tijdens een duinenwandeling aan zee deed ik een – voor hem dan toch – onverwachte fotosessie. Zoonlief liet het zich welgevallen en werkte flink mee. Hij heeft bij momenten wel modellenallures, zeg nu zelf! ?

We zijn allebei heel tevreden met het resultaat en de stof is echt superzacht.
Let ook even op het ritsbelegje en de leuke siersteek waarmee ik de zakopening afwerkte. ?

Het enige wat ik me ietwat beklaag, is dat ik de vissen niet probeerde te laten doorlopen in het voorpand. Geen idee of ik daar zelfs genoeg stof voor had, al vermoed ik van niet.

Begon jij al aan de herfstcollectie van je kroost?

 

Zakopening afgewerkt met siersteek

 

Met ritsbeleg en al!

BewarenBewaren

Gerelateerde berichten

5 gedachten over “Bombervest voor stoere kerels (en meiden!)”

Plaats een reactie