Het succesverhaal dat Chessie heet

Als er nu 1 patroon is dat ik al vaak gemaakt heb de afgelopen twee winters, is het wel de Chessietop uit LMV. Ik maakte hem zo’n 2 jaar geleden voor het eerst, in combinatie met de Kristyrok. Na deze blogpost volgde ik een cursus stijladvies en versmalde ik de top. De mouwen maakte ik voor het draagcomfort een stukje breder en langer. (De rok verkortte ik overigens een stuk zodat hij net boven de knie valt.)

Deze stevig aangepaste Chessie is sindsdien mijn persoonlijke favoriet. Gisteren maakte ik de trui voor de 5de keer! Ik naaide hem al in tal van stofsoorten: in soepelvallende stof, in sweat, in jacquard en nu dus ook in de french terry met sanseveria’s van See You At Six. ?

Patroon trui: Chessie, LVM nov-dec 2015
Stof: Sanseveria van See You At Six bij Fabrik Unik

Onlangs maakte ik de veelgeprezen Astertrui, maar eerlijk gezegd vind ik die niet veel soeps aan mijn lijf. “Ons Chessie” blijft de kroon spannen!

En wat is er plezanter dan een reeds getest patroon opnieuw te maken? Dat ging hier van spelden, knippen, stikken, strijken & klaar! Ik ben er zo blij mee 🙂

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Gerelateerde berichten

8 gedachten over “Het succesverhaal dat Chessie heet”

 1. Heel mooi ! Het geeft niet om een goed zittend patroon regelmatig te gebruiken. Een andere stof geeft meteen een andere trui.
  Zo heb ik hier 6x de aster gemaakt. 3 voor mezelf en 3 voor mijn dochter.. Mijn dochter heeft een aster met
  Sanseveria's . Haar lievelingstrui intussen.

  Beantwoorden
 2. Hé, je doet me echt goesting krijgen … Dit stofje komt heel mooi uit op dit model!
  Ik maakte de 'Chessie' in een ver verleden al eens voor de dochter, in de toch wel pittig korte versie, maar inderdaad met jouw aanpassingen een allround model!

  Beantwoorden

Plaats een reactie