Vissige pyjama voor zoonlief

Triestigaard

Eerder deze maand naaide ik een tijgerpyjama voor de jongste hier in huis.
De oudste groeide echter ook een flink stuk en zag er een beetje “nen triestigaard” uit met zijn te korte pyjama’s van vorige winter.

Aan de slag

Deze keer combineerde ik een vissentricot dat hier toch al even in de kast lag met effen rood tricot. Ik kom er immers niet meer met 1 meter stof voor die langbenige vijfjarige van me!

De broek nam ik naar gewoonte over van Peek-a-Boo’s Alex and Anna pj’s (het zal het voorlaatste jaar zijn, want de grootste maat is 8 jaar). Ik ging voor de 7 jaar, aangezien ik de 6 jaar hier volop aan het overslaan ben wegens te veel gegroeid.

Het bovenstuk is hetzelfde patroon uit Ottobre als deze hier, maar voor wat extra groeimarge tekende ik aan de zoom en aan de mouwen 2 cm extra. Nog steeds hou ik van de zadelmouwen, die hier wel wat meer opvallen door het gebruik van 2 verschillende stoffen!

Voorts was het (op)gebruiken wat ik hier in voorraad had, rode boordstof aan pijpen en mouwen en lichtblauw aan de halsopening.

Walvistricot: Stoffenspektakel - Rood tricot: markt Maastricht

Cameo

Nu ik steeds beter mijn mijn cameo overweg kan, ging ik weer voor een gepersonaliseerd shirt op basis van de stofprint.
Het werd een grappige (wal?)vis met glow-in-the-dark-flexfolie in plaats van effen wit. Dit is voorlopig nog een verrassing voor het kind, dus ik ben al benieuwd hoe hij vanavond gaat reageren!

Pyjama meerkleurenapplicatie
Shirt: Ottobre 6/2014 nr 13 mt 116 (verlengd) - Broek: Alex and Anna winter pj's (7 jaar)
pyjama flexfolie

Gerelateerde berichten

2 gedachten over “Vissige pyjama voor zoonlief”

Plaats een reactie