Kristy en Chessie: een topduo

Op de boekvoorstelling van “200 jurken” spotte ik de hoofdredactrice van La Maison Victor in een superleuke outfit. Ze verklapte dat de patronen in de volgende LMV te vinden zouden zijn.
Toen die dus vorige week in de winkel lag, reed ik spoorslags naar de boekhandel en de stoffenwinkel. De Kristytop en Chessierok zou ik beslist niet koud laten worden!

Ik schafte me 2 meter jacquardtricot aan en keek reikhalzend uit naar de herfstvakantie om te kunnen naaien.

Ladies, wat een zalig duo vormen die 2! Buiten ze feit dat het helemaal niet moeilijk te naaien zijn, zijn het allebei kledingstukken waarin ik wel zou kunnen wonen!

Aan de trui deed ik enkele eenvoudige aanpassingen: ik verlengde de mouwen met 2 cm + voorzag ze van een extra boordje dat even breed is als de zoomboord. Ook verlengde ik het voor- en achterpand met welgeteld 11 cm. Ik had namelijk geen zin om mijn navel aan de buitenwereld te laten zien :o)

Het setje zit perfect, alleen zou ik een volgende keer de mouwen onder de elleboog enkele centimeters breder maken. Ze spannen een klein beetje en daardoor kan ik ze niet omhoog stropen, wat ik wel graag doe tijdens het lesgeven.

Vanmiddag toog ik met statief en camera richting park en dit is het resultaat van mijn selfie-sessie:

Patroon rok: Kristy, LMV nov-dec 2015
Patroon top: Chessie, LMV nov-dec 2015
Stof: Sammtex Essenbeek

Gerelateerde berichten

18 gedachten over “Kristy en Chessie: een topduo”

  1. Mooi!! Staat ook op mijn verlanglijstje! De trui is idd kort in het originele patroon, maar ik vroeg me af of dat in combinatie met de hoge kokerrok wel een probleem was… Maar verlengen is ook een mogelijke optie natuurlijk 🙂

    Beantwoorden
    • Dat was mijn grootste angst! Ik deed dit wel in een niet onderhouden stukje waar meestal weinig volk passeert. Anders zou ik me ook generen, vrij belachelijk he, zo een vrouw die zichzelf fotografeert…. Er kwamen 2x mensen langs, dus dat viel wel mee! Haha!

      Beantwoorden

Plaats een reactie