Leeskussen met leesvoer

Vorige vrijdag bestelde ik in allerijl, nadat ik al enkele cadeautjes zelf had geknutseld, nog de overblijvende pakjes via het internet. Dat het vandaag woensdag is en nog steeds niet alles geleverd werd (foei, bol.com en trawanten!), slaan we voor het gemak eventjes over. Daarover gaat dit bericht namelijk niet.

Met een gerust gemoed ging ik het weekend in totdat ik zondag plots besefte dat dit buiten onze pete- en metekinderen gerekend was! Ohjee! Ik dacht eens diep na en besloot het creatief aan te pakken. Na een mailtje naar de schoonzus en groen licht van haar kant, ging ik aan de slag.

Ik maakte voor beide meisjes (het zijn zussen, zo komt er zeker geen ruzie van!) een leeskussen en stak daar – uiteraard – een gepast boekje bij.

De mosterd haalde ik bij Madame Stof en bij Eva Maria. Ik maakte er meteen een patroontje van, dat bespaart me de volgende keer wat reken- en opzoekwerk. De vulkussens kocht ik bij Action en meten 40×40 cm. Ik koos voor 1 enkel hengsel van 13×25 cm. Zie tuto van Madame Stof voor verdere details.
Ik nam nergens extra naadwaarde, zodat de kussens mooi bol staan. Achteraan sluiten ze met een overlap, dit gaat perfect met een kussen van dit formaat.
Als je verdere vragen hebt, geef me dan gerust een seintje. Bij genoeg seintjes maak ik er misschien wel een tutorial van.

De boekjes zocht ik gisteren uit in de lokale boekhandel. Jammer genoeg was er wat weinig keuze, maar ik denk toch dat ik 2 pareltjes scoorde. Dé ontdekking was voor mij het kleuterboek “Ik ben ik en jij bent jij” van Marijke Macken en Jean Bosco Safari: heel toffe verhaaltjes over de dieren en hun gevoelens. Bij het boekje zit een cd waarop Jessie De Caluwe de verhalen voorleest. Jean Bosco Safari zorgde voor passende liedjes bij de verhalen. Een aanrader voor wie nog leesvoer voor zijn kleuter zoekt!

Het andere boekje is er één voor beginnende lezertjes: Hond bijt Wolf van Sylvia Vanden Heede. Zij is de auteur van het geweldige boek van Vos en Haas, dus laten we hopen dat dit boekje even leuk is!

EDIT: vind hier een tutorial over dit leeskussen!

Leeskussen voor de jongste zus
Bolletjesstof: Daaidieka
Perenstof: Stoffenspektakel

Leeskussen voor de oudste zus
bolletjesstof:Berger Brussel
stof met Chineesjes: markt Maastricht 

Gerelateerde berichten

6 gedachten over “Leeskussen met leesvoer”

Plaats een reactie