Groener dan Ecover

Gisteren las ik op de blog van Mamadammeke dat zij haar wasmiddel sinds kort zelf maakt. De mosterd haalde ze op de blog van Greenevelien, die zo te lezen een zeer hoog geitenwollensokgehalte heeft (vette knipoog).

Aangezien wij hier ook aan onze tweede baby met katoenen luiers bezig zijn, zijn we dus ook een heel klein beetje “geitenwollensokken”.
Het toeval wou nu dat ik net vandaag met een lege fles (Ecover)afwasmiddel zat en dat ik bij Greenevelien las hoe snel en simpel je je eigen afwasmiddel kan maken.
Soda? Check! Bicarbonaat? Check! Warm water? Checkcheckcheck!!! Alles bijeenkappen, even schudden en het handeltje is klaar, minder werk dan de auto van stal te halen en een fles te gaan kopen in de plaatselijke supermarkt.

Ik ben heel benieuwd welk resultaat dat straks gaat geven als er afgewassen moet worden.

En ik wil nu eigenlijk ook wel eens weten wat dat is met die moeders die het haar van hun kinderen niet meer wassen. Interessant als je wekelijks een krijsende peuter moet trotseren die al voor je begonnen bent gilt: “Het is klaar! Het is klaar!”.

Als mijn afwasmiddel meevalt, test ik misschien ook het zelfgemaakte wasmiddel eens uit. Dat vliegt er hier namelijk nogal door met die wasbare luiers!

Ik geef u toch nog even het recept mee, mocht u geen tijd hebben om door te klikken naar Groene Evelien:

Je neemt een lege fles (afwasmiddel?) van 1 liter. Hierin doe je met een trechter 150 ml sodakristallen. Daar doe je een eetlepel bicarbonaat bij. Je vult de fles verder met warm water, schudt eens goed en klaar is kees!

Gerelateerde berichten

1 gedachte over “Groener dan Ecover”

  1. Blij dat je ook nog geitenwollensokkenerderderder wordt :p
    Hier ook wasbare luiers, al heb ik ze sinds vorige week opgeborgen omdat ze zo goed als zindelijk is en ik nog een luier of 5 per week waste. Ook niet meer zo ecologisch om daar je machine voor te laten draaien natuurlijk.

    En ik heb gewoon nooit Louise haar haar gewassen. Van nature zit er een beschermlaag enzo op je haar waardoor je het niet moet wassen. Ik plan zelf ook van eens te ontwennen van shampoo (je moet maar eens zoeken op Evelien haar site bij 'no poo') maar het komt er voorlopig maar niet van. Ik was zo graag mijn haar he ;).
    Maar echt, mijn dochter is 2,5 jaar en heeft allerprachtigst haar!

    Beantwoorden

Plaats een reactie