De ontdekking van de week: kokosolie

Eerder schreef ik al over de inhoud van mijn plantenspuit (tot vandaag: gewoon water) die ik gebruik om Pepijn’s billen schoon te vegen.

Enkele dagen geleden zag ik op de fb-pagina van Spulletjes voor Spruitjes een heerlijk recept om je wasbare billendoekjes in te drenken. Dat moest en zou ik proberen!

Gisteren holde ik dus naar de plaatselijke kruidotheek, want ik had kokosolie nodig en bij voorkeur ook een welriekende essentiële olie. Voor de laatste ging mijn voorkeur uit naar lavendel:  antiseptisch, ontspannend, goed voor de huid en bovendien een van mijn favoriete geuren.

Ik had voordien al wat opgezocht over kokosolie, maar snapte niet goed of het nu een keukenproduct was of een verzorgingsproduct. Awel, dankzij de behulpzame dame van de kruidotheek weet ik het: het is gewoon multi-purpose (geweldig toch?)! Je kan het gebruiken om mee te koken (gezonder dan boter en olie want kokosolie oxydeert niet – iets met transvetten enzo, de hele uitleg kan ik je niet meer navertellen…).

Dat maakte me biezonder (haha) nieuwsgierig!

Ik toog ermee naar huis en het eerste wat ik deed, was een heerlijke courgettesoep maken met in plaats van bakboter, kokosolie. Toevallig paste het nog heel mooi in mijn recept, want er zat ook kokosmelk in. Maar je kan de olie dus gebruiken om gelijk wat te bakken. Zelfs om te frituren!

Gisteravond, toen de kinderen in bed waren, maakte ik de verzorgende lotion voor mijn billendoekjes. Ik geef jullie nu het recept van Spulletjes voor Spruitjes:

  • 1/2 l warm water (gewoon van de kraan)
  • kneep babywaslotion (ik nam die van Weleda)
  • enkele druppels lavendelolie (kan je weglaten)
  • 1 tl kokosolie (deze lost op door de warmte van het water)
Alles goed mengen of door elkaar roeren in een plastic pot, en klaar! Ik goot het goedje in een plantenspuit. Zo kan ik het gewoon spuiten op een doekje en dan gebruiken voor de poep of om het gezichtje even schoon te vegen. 
Het ruikt heerlijk en later zal ik u weten te vertellen hoe het gesteld is met baby’s billen…

Gerelateerde berichten

Plaats een reactie