Pompoen!

Gisteren maakte ik nog eens iets met de herfstgroente (jong, dat is hier wel nog vollen bak zomer he!) bij uitstek: pompoen!

Ons mama had hier een receptje achtergelaten dat ze uit de biowinkel had meegenomen, een soep van pompoen en peer.

Ik dacht: ok, pompoen stoven in ui en dan wat peren erbij kletsen. Neenee! Ik moest de pompoen in stukjes snijden (ik deed dit ongeschild), besprenkelen met olijfolie en dan roosteren in de oven. Ik was erg benieuwd naar het smaakverschil tussen gestoofde en geroosterde pompoen.

Na deze klus was de soep eigenlijk al bijna klaar: gewoon de inhoud van de ovenschaal in een soepkom kieperen, samen met 2 peren, een kaneelstok en kippen- of groentenbouillon, even laten koken, mixen en afkruiden met pezo en gember.

Ter versiering kan je de soep afwerken met snippers munt of wat citroentijm. (Dat vergat ik inderhaast!) En als je volk over de vloer hebt, kan je er, zoals op de foto, nog enkele peerschijfjes op leggen om het plaatje te vervolledigen.

Njam, dit is een driesterrenrecept! Om duimen en vingers af te likken! Volgende keer maak ik dubbel zo veel!

Dat die volgende keer er zal komen, staat sinds deze middag vast, want toen ik met de kindjes terugkwam van je plaatselijke “joermèt”, lag er een joekel van een pompoen aan onze voordeur. Geen idee welke wilde weldoener die daar gelegd heeft, maar ik vind het wel leuk! :o)

Owja, en van de rest die gisteren niet in de soep ging, maakte ik nog eens de eerder beschreven confituur. Deze keer ging ik er op ‘t einde eventjes met de mixer door om minder stukken te hebben. Kan niet wachten op het ontbijtboke dat ik daarmee ga opleuken!

Confituur in wording 
Lichtjes gemixt en pruttelend!

Gerelateerde berichten

7 gedachten over “Pompoen!”

Plaats een reactie