Pompoenconfituur

Gedurende enkele weken werd ons terras gesierd door een prachtige pompoen die ik van mijn ouders kreeg.
Helaas voor de pompoen had ik vorige week plots zin in pompoensoep, dus werd ons tuinornament zonder compassie in stukken gesneden.
Iedereen weet dat je een aangesneden pompoen niet te lang mag laten liggen in de koelkast (of je moet hem natuurlijk onmiddellijk de diepvriezer in mikken), dus moest ik vervolgens ook een bestemming verzinnen voor de rest van het gevaarte.

Toevallig hoorde ik tijdens het Gordelfestival in september een man die huisgemaakte confituur stond te verkopen, zijn recept van pompoenconfituur uit de doeken doen aan een andere luistergrage madam. Die confituur was daar al helemaal uitverkocht en was dus overduidelijk lekker!
Als er recepten worden prijsgegeven, spitst deze dame altijd haar oortjes. Om het niet te vergeten, tikte ik het nadien snel in als notitie op mijn telefoon.

En zo wordt mijn aanrecht vandaag gesierd door 3 overheerlijke potjes confituur. (Het restje dat niet in de potten paste, werd al verorberd vooraleer ik het brood uithaalde voor de volgende maaltijd!)

Dit is hoe ik het deed (met dank aan de gulle man):

1 kg pompoen, geschild en in stukjes gesneden
2 appelsienen, à vif gesneden
1 citroen, à vif gesneden
500 g geleisuiker

Doe alle ingrediënten in een mengkom en laat 24 uur rusten.
Kook daarna alles op volgens de aanwijzingen op je pakje geleisuiker. Doe eventjes de “opstijftest” op een klein bordje en indien ok, vul dan je potten met deze heerlijke herfstconfituur!

Gerelateerde berichten

Plaats een reactie