Jolene-top uit LMV & Weggevertje!

De afgelopen week ging het (gelukkig) al heel wat beter met mijn rug. Ik ging enkele keren naar de chiropractor, hetgeen ik collega-ruglijders ten stelligste kan aanbevelen. Dit was voor mij een ware revelatie. Wat die man kan met zijn handen, daar heb ik diep respect voor!

Daarbuiten nam ik het doktersadvies van “veel te bewegen” in acht. Ik haalde mijn fiets van stal, bracht zoonlief elke ochtend fietsgewijs naar school, fietste enkele keren naar de stad voor een bib- of winkelbezoek en bracht deze morgen de jongste zoon zelfs naar de crèche met de fiets (die ligt hier toch zo’n 20 minuten fietsen vandaan, en ik kan u garanderen dat het hier niet plat is, NIET PLAT, zeg ik u!).

Maar goed, we dwalen af.

Er werd dus – heel rustig – een (misschien wel laatste?) zomershirt genaaid, deze keer nog eens eentje voor mezelf. Wie het internet en fb een beetje in het oog houdt, zal al wel gemerkt hebben dat dit een vrij populair modelletje aan het worden is: de Jolene-top uit de zomereditie van La Maison Victor.
Zondag tekende ik het patroon over en knipte ik de delen uit de stof, woensdag zette ik het t-shirt in elkaar tijdens het voormiddagdutje van de jongste zoon.

Dat ging allemaal vlotjes, en uiteraard deed ik hier en daar lekker mijn eigen zin…

Normaal was de onderste band met boordstof te doen, maar ik vind het mooier als alles een beetje uniform is (en had ook gewoon voldoende stof), dus daarom knipte ik de onderste boord ook gewoon uit mijn tricotstofje. Omdat tricot minder elastisch is dan boordstof, maakte ik hem wel iets breder (ik dacht 80% van de omtrek van het shirt). Ik verlengde het patroon ook voor alle zekerheid met 5 cm, want ik las ergens in het boekje dat de patronen gemaakt zijn voor lichaamslengte 1m68, en ik ben 1m73 groot.

Stof: Stoffenmarkt Maastricht
Patroon: LMV, zomer 2014, “Jolene”
De mouwen zoomde ik om met een zigzagsteek wegens geen zin om de tweelingnaald boven te halen en alles opnieuw te bedraden.
Na de eerste pasbeurt merk ik ook nog op dat de boord onderaan eigenlijk ietsje te strak zit. Volgende keer maak ik hem een stuk losser, want ik hou niet zo van strakzittende items rond mijn buik!
Daarnaast vind ik dat het shirt aan de schouders ietwat afzakt. Heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat de mouwen aangeknipt zijn en de halsuitsnijding nogal breed is.
Maar goed, het is heerlijk weer nu en ik kan ‘m gelukkig nog dragen!
En dan nu… de aankondiging van mijn eerste weggevertje!
Ik brak enkele weken mijn hoofd over hoe ik dit zou aanpakken, maar kom nu dan toch met iets op de proppen.
Ik wil graag iets maken voor mijn trouwe lezers, dus hieronder volgt de lijst waaruit je iets kan kiezen, dat ik vervolgens zelf ineen ga steken:
Cadeautje 1:
Een A-lijn rokje uit tricot in deze stof (liefst maat S of M – ik wil niemand uitsluiten maar heb geen voorbeeldrok in een grotere maat…)

Cadeautje 2:
Een setje wasbare billendoekjes voor uw allerliefste dreumes

Cadeautje 3:
Een kinderturnzakje zoals onderstaande (vermeld eventueel of het voor een jongen of meisje mag zijn + de naam). De uitwerking ervan kan natuurlijk afwijken van onderstaande voorbeelden (ik heb ook geen cameo, dus niet alles is mogelijk qua opschriften)… Zo houden we het een beetje spannend! :o)

Hoe neem je deel?
Word volger van deze blog, liefst via Bloglovin en/of deel dit bericht op facebook.
Laat tevens hieronder een bericht na waarin je mij vertelt welk cadeautje je graag zou winnen.
Meedoen kan tot zondag 21 september!

Gerelateerde berichten

11 gedachten over “Jolene-top uit LMV & Weggevertje!”

  1. Ik vind je shirt erg mooi geworden! Ik doe graag mee aan je give away! Dan ga ik voor het turnzakje. Die zou erg leuk zijn voor mijn zoontje Olivier! Volger ben ik al. Ik zal vanavond een linkje plaatsen op mijn blog! Groetjes, Lotte

    Beantwoorden
  2. Ik lees je blog nu voor het eerst en ga hierna je hele blog eens even doorspitten! Ik ben meteen enthousiast. Beterschap met je rug en wat een goed initiatief om meer te gaan bewegen. Ik zit zelf ook net in die fase, maar dan door bekkenproblemen.
    Wat een geweldig idee, wasbare billendoekjes! Ik worstel al een tijd met een goed alternatief voor billendoekjes ivm allergieën. We hebben al verschillende dingen geprobeerd, die toch niet ideaal zijn. Mijn kinderen zijn al 6 en 9, dus ze gebruiken het zelf en er mag niet teveel uitdaging in zitten om te kliederen. Daarom wil ik hééélll graag de wasbare billendoekjes van je uitproberen!

    Beantwoorden

Plaats een reactie