Kleine werkjes

Vandaag is het ons laatste dagje met 1 kind. Het was hier merkelijk rustiger in huis dan anders. Ik zou zelfs bijna durven zeggen dat een huishouden met 1 kind best wel luxueus is. :o)

De luxemoeder had nog een paar kleine werkjes op de agenda staan die echt wel gedaan moesten worden.
Laten we het chronologisch aanpakken.
Gisteravond zat Pepijn best wel vroeg in zijn bed. Last van doorkomende tanden, snottebellen en misschien wel een van de befaamde sprongetjes? Wie zal het zeggen.
Om 18u30 was het dus al muisstil in huis en daarom maakte ik van de gelegenheid gebruik om van 2 restjes stof een colsjaal voor mezelf te maken. Mijn mama merkte fijntjes op dat ik er “zeker nog niet genoeg had”. Die opmerking kon ik perfect counteren door te zeggen dat ik er nog geen had in deze kleurtjes! (Die vrouwen toch, ze hebben altijd een antwoord klaar!)
Ik maakte geen aan-foto wegens vandaag een trui aan die echt wel vloekt met de kleuren van de sjaal.
Buitenstof: restje Lillestof
Binnenstof: restje rode fleece

Tussen de soep en de patatten begon ik al aan de billendoekjes die Charlotte won met mijn weggevertje. Deze morgen zette ik de schaar in een tetradoek en zocht ik nog wat tricotrestjes bij elkaar. Een deel van de doekjes werd gemaakt met tricot aan de ene en flanel aan de andere zijde (wat is dat toch lekker zacht!), een ander deel maakte ik met tetradoek en tricot.

Charlotte, sorry voor de kleine vertraging, maar de billendoekjes komen vandaag nog jouw richting uit!
Als je wil weten met welke zelfgemaakte lotion ik Pepijns billetjes proper maak, klik dan hier.
Wasbare billendoekjes

Wat ik voorts nog deed is minder interessant, maar hoort ook bij de werkjes die af en toe moeten gebeuren. Vorige winter begon een knoopsgat van een wollen jas (confectie…) los te komen. Een van de knopen zat ook niet meer zo goed vast. Geen groot werkje, alleen maar kwestie van de juiste kleur garen en een goede stevige naald uit je naaidoos te vissen… :o)

Noot: ik prikte deze keer NIET in mijn vingers – wat ik niet kan zeggen van het keergat van de colsjaal dat ik gisteren met de hand dichtnaaide :o/

Vinden jullie ook dat het soms zo’n leuk gevoel kan zijn dat je weer enkele taakjes van je to-do-lijst mag schrappen? Ik alleszins wel!

Gerelateerde berichten

2 gedachten over “Kleine werkjes”

Plaats een reactie