Kyotojurk uit LMV

Terwijl ik op skivakantie was, vernam ik via IG en FB dat mijn Lorajurk bij de foto’s stond in de nieuwste editie van La Maison Victor. Dat betekende natuurlijk dat ik na onze thuiskomst zo snel ik kon naar de winkel holde om het tijdschrift te kopen. Voor 1 keer deed ik dat zelfs blindelings – al lette ik er natuurlijk wel op dat ik geen Franse editie meenam!

Dat er altijd heel ijverige naaidames zijn die snel de nieuwste modelletjes uitproberen, was ook deze keer superhandig. Je krijgt meer inspiratie van het zien van andere realisaties en vaak zijn deze nog leuker dan het origineel in het boekje.

De FB-groep “Creaties uit LMV” bevestigde het gevoel dat ik al had toen ik het model in het tijdschrift zag: het Kyotojurkje is een kleedje voor mij! Ik had eindelijk een bestemming gevonden voor een coupon die ik 5 jaar geleden kocht bij Fragile. At last!

Vorig weekend was ik enkele dagen alleen met de kinderen, dus waagde ik het erop het eerste stuk van 2016 te naaien. En… bravo voor mijn flinke zonen: ik kreeg de kans het kleedje af te werken!

De aanpassingen

Nadat ik de patroondelen (maat 38) had overgetekend, zag ik dat de raglanmouwen een bovennaad hadden. Dat vond ik niet zo’n leuk idee: mijn stofje is een viscosetricot en ik was bang dat een bovennaad te veel zou opvallen. Daarom plakte ik de voor- en achtermouw aan elkaar en deed ik er een neep in. Veel beter! En veel minder knipwerk!

De naad van het “piepenholleke” op de rug werd in de beschrijving met biais afgewerkt. Daar had ik helemaal geen zin in. Ik tekende op die plaats 2 cm extra zodat ik het netjes met mijn tweelingnaald kon afwerken.

Bij de rok telde ik 10 cm extra (2 cm zoomwaarde inbegrepen) omdat ik bang was dat het kleedje te kort zou worden als ik het wat wilde bloezen met een riempje. Het model is namelijk wijd vanboven, maar de rok is aansluitend.
Achteraf bekeken waren 7 cm extra ook voldoende geweest (inclusief 2-3 cm zoom). Met een riempje valt het wel goed, maar soms glijdt de stof een beetje naar beneden en dan krijg ik, als ik niet oppas, “nonnekeslengte” tot op mijn knieën. Niet aan te raden! (Ik fatsoeneer me dus af en toe een beetje zodat ik er niet over-zedig bijloop!)


Het resultaat

Dit kleedje zat vrij snel in elkaar en ik moest niets aanpassen aan de zijnaden. Joepie! In plaats van 2 cm zoom, nam ik er 4, want het jurkje was écht veel te lang.

Aan de rug naaide ik het piepgaatje dicht met enkele steekjes aan de binnenkant. Soms komt mijn bh nog net piepen (tja, met een piepgaatje, wat wil je), dus misschien moet ik het volgende keer nog net ietsje hoger dichtnaaien. Dit kleedje ga ik eerst eens wassen en dan zie ik wel wat ik ermee doe. Momenteel is het nog wat frisjes dus draag ik er meestal een gilet over, en dan ziet niemand wat er eventueel “loos” is aan de achterzijde. ;o)

Het zwarte lakriempje vond ik nog tussen de laatste koopjes bij AS Adventure.

Stof: Fragile (stockverkoop)
Patroon: Kyoto – LMV Editie 1 jan-feb 2016

Gerelateerde berichten

17 gedachten over “Kyotojurk uit LMV”

  1. Geslaagd! Ik speur tegenwoordig altijd eerst af welke modellen in maat 30 staan voor onze oudste dochter, jammer, deze start pas bij 34 … maar toch aan een versie bezig in een zelfgetekende 32. Jammer dat ik geen stof genoeg heb voor het piepgaatje. Met een mooi behaatje kan het geen kwaad dat er af en toe iets meer te zien is … of anders een topje met spaghettibandjes in een blauwtint?

    Beantwoorden
  2. Ik vind het echt heel erg mooi geworden!!! Super gewoon! Je gaat er veel plezier van hebben denk ik! Ik wacht nog steeds op een fotomoment voor de mijne, dan ben ik eens snel met naaien :p

    Beantwoorden

Plaats een reactie