Maxidress in tricot

Voor wij afgelopen juli op reis vertrokken naar de Provence, maakte ik de maxijurk uit de Knipmode van juni. Het kleed ging nog mee in de valies, want tricot, da’s toch echt wel de meest dankbare stof bij heet weer. Ik heb het de afgelopen week weer mogen ervaren. Bovendien kreukt tricot niet zo erg in de valies als bijvoorbeeld viscose.

maxijurk Knipmode
Patroon: Knipmode juni 2016, model 5

Meten is weten

Ik mat mezelf na, tekende maat 38 over, legde het patroon op mijn lichaam en dacht dat alles goed zou verlopen. Niet dus, maar gelukkig is het intussen al zo lang geleden dat ik het grootste deel van mijn frustratie alweer vergeten ben.

Het bovendeel van het kleed was véél te groot. Nochtans ben ik gezegend met een vrij volle boezem en ben ik niet van de kleinsten.

Ook aan de zijnaden moest ik erg veel innemen. Niet normaal! Ik had dit nu 2 keer voor met Knipmode in de voorbije maanden. Het andere kleedje waarvan sprake, krijg je hier niet eens te zien, want ik draag het toch niet. Jammer van het werk!

Misschien brengt de naailes waarvoor ik me dit jaar, na een stop van vele jaren, opnieuw inschreef, oplossingen. Het is toch altijd handig als iemand anders je effe kan meten en als een juf haar deskundige blik werpt op het te maken kledingstuk.

Ik trok aan de halslijn een draad en kon zo een deel van het “gapen” opvangen. Voorts moest ik een steekje naaien aan het decolleté, iets wat ik niet graag doe want ik vind dat je ‘t altijd kan zien. Maar beter dit, dan borsten die half uit je kleed hangen als je niet oplet!

Wat ik heel leuk vind aan de jurk, zijn de fronsjes voor- en achteraan aan de rok. Geeft net iets meer en camoufleert imperfecties aan moeders voorkant.

Gerelateerde berichten

7 gedachten over “Maxidress in tricot”

  1. Ik vind deze super!Tof dat ge voor een versie met mouwtjes hebt gekozen, dat maakt het meer herfstproof. Ik herken het, de frustraties, het innemen en op maat maken houd me het meeste tegen als ik iets voor mezelf wil maken.

    Beantwoorden
  2. Heel mooie jurk is het geworden. Ik maakte nog nooit iets voor mezelf uit de knipMode, nee niet waar wel al 1 keer maar het is nog niet afgeraakt. Maar ik hoor wel meer dat de pasvorm van KnipMode niet altijd je dat is.

    Beantwoorden

Plaats een reactie