Black ‘n’ white: exit Liampolo, enter t-shirt

We gaan er niet onnozel over doen. Soms gaat het ook hier eens grondig mis op naaigebied.

Zo maakte ik enkele weken geleden vol enthousiasme de Liampolo uit een oude LMV. De lange mouwen maakte ik kort met het oog op de zomer.
Mijn stikmachine liet het tussendoor nog even afweten, maar na een (stinkdure!!!) reparatie kon ik het shirt eindelijk afwerken. Ik bevestigde de kamsnaps als finishing touch en dan… oh jee: de knopenbies stond uit centrum! Hoe kon dat toch?

Het valt hier niet op, maar de split vooraan staat wel
degelijk NIET in het midden!

Ik ging ten rade bij de naaiende vriendinnen op fb en daar bleek een andere dame hetzelfde meegemaakt te hebben. Reden: ik legde het patroon op de averechtse kant van de stof en knipte daar de polosluiting in. En dat moest blijkbaar op de goede kant van de stof gedaan worden. Dat stond dus wel nergens vermeld, he! Stress! Frustratie! Onnozel boeksken…. Enfin, ik had ECHT geen zin meer om daar nog een mouw aan te passen. (In tegenstelling tot mijn lotgenote die het wel nog fikste met een ingezet stuk in een andere kleur).

Het (on)ding ligt nu al weken te verstoffen op een eetkamerstoel…

Gelukkig kreeg ik van Droomstoffen net genoeg stof om er toch nog een t-shirt met korte mouwen uit te maken. Zo kon ik de zoon toch nog een “compensatie” geven. (Hij heeft natuurlijk helemaal geen idee wat er mis is met zijn polo, zijn ogen blonken even goed toen hij zag dat hij klaar was!)

Sorry, Yvette van Droomstoffen, ik vind het erg sneu dat ik je stof verprutste, maar ook dikke merci dat de lap groot genoeg was om er nog een “troost”-kledingstuk uit te krijgen!

Hieronder wat foto’s van het gelukte & goedgekeurde t-shirt. Het shirt met ridders van Playmobil is hetzelfde modelletje, maar dan enkele maten groter voor de grote broer. Een model dat jullie hier al zagen.

Trouwens, deden jullie al mee aan mijn weggevertje? Het is de laatste dag! Droomstoffen en Cas & Nina hebben leuke prijzen voor jullie! Klik even hier om nog snel een kans te wagen.

t-shirt uit Ottobre 3/2012, nr 24
Stof: Droomstoffen

Beide t-shirts uit Ottobre 3/2012 nr 24
(mt 104 en 116)
Riddertricot: Stof & Co
Batman poezen: Droomstoffen

Gerelateerde berichten

6 gedachten over “Black ‘n’ white: exit Liampolo, enter t-shirt”

Plaats een reactie