Phoenix: In rechte lijn naar het najaar

Fibre Mood

Er beweegt wat in naailand. Misschien hoorde je het links en rechts al ronken, maar vandaag wordt het gloednieuwe magazine “Fibre Mood” gelanceerd. De term “magazine” dekt evenwel niet de gehele lading, want het is meer dan een tijdschrift alleen. Ook online is Fibre Mood van de partij. Ga maar even kijken op hun website en ontdek het allemaal!

Het patroon

Vorige week kreeg ik het digitale patroon van hun kindersweater “Phoenix” toegestuurd. Dit is één van de vele naai- en breipatronen die in hun eerste editie te zien zijn. Ik dook mijn stoffenkast in en vond er 2 sweatstofjes van Hilco die ik combineerde tot 1 sweater. Omdat ik intussen al maat 10 jaar moet naaien voor die snel groeiende zoon van me, kwam ik niet meer toe met 1 lap stof.

Het patroon is, tja, gewoon een fijn sweaterpatroon. Een klein “specialleke” is dat het achterpand doorloopt tot over de schouder. Als je, zoals ik, het achterpand in een andere print maakt, geeft dit een tof effect vooraan. Ik werkte de boorden af met donkerblauwe boordstof en ben zeer tevreden met het resultaat!

Phoenix sweater
Stof: Hilco - Patroon: Phoenix (Fibre Mood)
Phoenix sweater
Stof: Hilco - Patroon: Phoenix (Fibre Mood)

Andere modellen

Ook de andere modellen in Fibre Mood vind ik zeer draagbaar en modieus! Voor mezelf spotte ik ook al enkele stuks die ik graag zou maken. Alleen jammer dat de zomervakantie intussen bijna voorbij is. Daar gaat mijn naaitijd! Benieuwd welke andere modellen je in deze eerste Fibre Mood terugvindt? Kijk hier even wat andere naaisters alvast maakten!

(Voor alle duidelijkheid: dit bericht werd niet gesponsord. Ik schreef geheel mijn eigen bevindingen neer.)

Gerelateerde berichten

7 gedachten over “Phoenix: In rechte lijn naar het najaar”

Plaats een reactie