Sweater weather!

De eerste blogpost van het nieuwe jaar!

Moge 2017 jullie allen veel creatieve inspiratie brengen, naast uiteraard een goede gezondheid en veel plezante (familie)momenten.
Ik sta ontzettend achter met het bloggen van enkele kledingstukken die ik voor mezelf maakte.
Laat ik daarom vast beginnen met het laatste stuk dat ik in 2016 naaide.
Sinds het zo koud is buiten, miste ik een lekker warme, comfortabele trui. “Toevallig” kocht ik onlangs op het Stoffenspektakel een prachtige blauwe sweatstof, met het plan iets voor mezelf te maken.
Ik besloot aan de slag te gaan met het patroon “Omni Tempore” van Sofilantjes, dat ik een tijdje geleden won. Vooral de gezellige sjaalkraag trok me over de spreekwoordelijke streep.
Dit patroon bestaat zowel voor kinderen als voor volwassenen (unisex!) en heeft als variant nog een korte mouw en een capuchon.
Omdat ik werd gewaarschuwd in de instructies dat het model ruim valt en omdat mijn bovenwijdte net tussen small en medium viel, maakte ik de small.
De mouwboorden verlengde ik met enkele cms want ik ben gezegend met lange armen.
Achteraf gezien mocht ik misschien toch de medium gemaakt hebben, kijk maar naar die plooi ter hoogte van mijn borsten. Maar dat ziet enkel het “naaistersoog”, natuurlijk.
De foto’s werden in de vrieskou gemaakt op het terras van het appartement aan zee, waar we de afgelopen dagen het nieuwe jaar in gingen. Het was dus van rap-rap want ijskoud en je ziet aan mijn gezicht dat ik niet al te uitgeslapen was. Het blijft ook voor mij onwennig om foto’s van mezelf op de blog te zetten.
Maar goed, hieronder zien jullie dus de trui die mij aan zee zalig warm hield. De pluizige binnenkant nam ik er met graagte bij (en dat komt wel goed na de eerste wasbeurt!).
Patroon: Omni Tempore (Sofilantjes)
Sweatstof: Stoffenspektakel

BewarenBewaren

Gerelateerde berichten

6 gedachten over “Sweater weather!”

Plaats een reactie