De snelste pyjama ooit

In mijn vorige post vertelde ik al dat ik de laatste weken niet vaak aan naaien toekwam.

Toen we kort geleden echter het eerste zomerprikje kregen, heerste hier plots een acute nood aan zomerpyjama’s van het oudste kind. Tijd noch zin om te gaan shoppen, dus trok moeder de stoffenkast open. De oplossing lag eigenlijk simpelweg voor de hand. Of voor de neus, in dit geval, want vorig najaar kreeg ik van vriendin E een couponnetje dat ze scoorde op een van haar strooptochten. Ze combineerde het slim met een bijpassend oranje t-shirt van Hema in de huidige kledingmaat van het kind.

Need I say more?

Als zonenmoeder vond ik het dringend tijd om de Pippa-short van Emma en Mona eens uit te testen op mijn kerels. Ik had al zoveel leuke gratis meisjespatronen zien passeren in blogland dat ik het hoog tijd vond om te bewijzen dat gratis patronen ook de moeite lonen voor jongens. (Patroontekenende blogsters: ook zonenmoeders vinden gratis patroontjes top! *grijns*)

En zo zette ik mijn schaar in het couponnetje en werd het in een paar gestolen uurtjes een superleuke short. Bedankt, Griet!

Omdat ik effen shirts nogal kaal vind en ik de combinatie meer als één geheel wilde laten ogen, zocht ik nog een bijpassend figuurtje op het wereldwijde web. Eerst wilde ik het vosje van de stof overtekenen, maar wegens tijdsgebrek voerde ik het plan van de meerkleurenapplicatie af. Gelukkig maar, eigenlijk, want deze origamivos vind ik véél cooler. Ik snorde nog een stuk donkerblauwe flexfolie van bij Feeërieke op, de cameo sneed en moeder streek.

En het kind? Dat was tevreden, want poseerde zonder morren na zijn zwemles nog eventjes voor mamalief. Missie geslaagd en hartjes voor mijn bijna zesjarige met zijn immer schattige kleuterbuikje! ?

Vosjestricot: De Stoffenkamer
Patroon short: Pippa pants Emma & Mona
T-shirt: Hema
Donkerblauw flexfolie: Feeërieke

 

Gerelateerde berichten

4 gedachten over “De snelste pyjama ooit”

Plaats een reactie