Colourblock zomershirt

Een maand niet geblogd. Wow. Wat vliegt de tijd als het zomer is! Onze jaarlijkse vakantie zit er intussen al op, maar achteraf bekeken moesten we zeker niet naar Spanje trekken om zomerweer te hebben. Het is hier deze week zelfs warmer dan op onze reisbestemming!

Zomernaaisels

Uiteraard ga ik je hier niet lastigvallen met het wel en wee van onze reis. (Tenzij jullie daar expliciet naar vragen, maar dan is dat voor een later bericht.) Nee, ik wil vandaag heel kort het enige zomernaaisel delen dat ik na de trouwoutfit voor één van mijn kinderen maakte. (En ja, echt, de jurk die ik maakte voor de bruiloft komt ook nog op de blog vooraleer we weer allemaal in de winterkleren zitten, beloofd!)

Ottobre

Als ik zoek naar jongensshirts in mijn naaiboekskes, kom ik op één of andere manier altijd weer terecht bij Ottobre. Degelijke patronen, goede pasvorm… maar na zoveel jaren naaien, was ik het eigenlijk wat beu om altijd weer een gewoon t-shirt te maken. Als je geen dochters hebt, is de keuze eerder beperkt, zoals je weet! Gelukkig vond ik in een van mijn Ottobre’s een tof t-shirt waarbij 2 stoffen gecombineerd worden. Dat vond ik een leuk idee om het naaiproces een beetje boeiend te houden voor mezelf!

Ik ging voor colourblock en “op de groei” met maat 122 voor mijn vijfjarige. Zo kan het t-shirt hopelijk volgende zomer nog gedragen worden. De brandweerstof kocht ik ooit bij Madeline De Stoffenmadam en de oranje tricot komt van het Stoffenspektakel. Over de middenvoor- en middenrugnaad stikte ik een siersteek die lijkt op een coversteek. Altijd leuk om eens een fantasietje te kunnen doen!

Fotoset

De beperkte fotoset dateert van tijdens onze terugreis dag 2 (afgelopen maandag). De kinderen waren moe, ietwat lastig, maar vooral heel blij dat ze even uit de auto mochten voor een picknick. Ik liet het kleinste kind wat sprongetjes maken op onze picknickmat zodat ik eindelijk wat plaatjes kon schieten. De lelijke omgeving mag je er zelf bij denken…

t-shirt Ottobre
Patroon: Ottobre 3/2014 nr 19
colour block shirt Ottobre
Stof: Madeline De Stoffenmadam & Stoffenspektakel

Gerelateerde berichten

1 gedachte over “Colourblock zomershirt”

Plaats een reactie