De gelegenheid maakt de jurk

Binnen enkele dagen krijg ik een spreekwoordelijke “nieuwe voordeur”. Buiten het feit dat ik mijn eerste grijs haar spotte (en uittrok!!), voel ik me niet speciaal goed of slecht bij deze gebeurtenis. Laat ons zeggen dat ik blij en dankbaar ben dat ik dit kan en mag vieren. Reden genoeg voor een feestje!

Bij feestjes horen nieuwe kleertjes en dus kroop ik achter mijn naaimachine.

Het patroon vond ik in de Knipmode van juli 2017. Daar stond het gepresenteerd als maxi-jurk, maar omdat ik al 2 maxi-jurken heb en die uit praktische overwegingen eigenlijk maar zeer weinig draag, besloot ik het jurkje gewoon op knielengte af te werken.

Omdat ik niet zo’n goede ervaringen heb met de modellen van Knip, driegde ik allereerst de jurk zonder franjes in elkaar. Gelukkig maar, want ik moest zowel bij de schouders als aan de oksels een stukje innemen. Met een bang hartje paste ik m’n patroon aan en knipte ik de stof weg waar nodig. Vervolgens maakte ik de jurk netjes volgens de procedure en pas helemaal op het einde kwam ik te weten of mijn aanpassingen gelukt waren, want het allerlaatste wat moest gebeuren was het sluiten van de zijnaden. Spannend!

Blij als een kind was ik toen ik zag dat het kleedje prima paste. Ik ben vooral fan van het overslageffect: dankzij de fronsjes valt het minder op dat het “goeie leven” ook wel wat buikkilo’s met zich meebracht.

Ik droeg het kleedje gisteren op het verjaardagsfeestje dat ik organiseerde in een prachtig stukje pajottenland. Voor de gasten aankwamen, lukte het nog enkele foto’s te maken voor de blog. Met dank aan ml om zijn “jong veulen” te willen fotograferen, opgetut en al. ??

Mijn 40ste levensjaar is alvast goed ingezet! Dank aan iedereen voor de attenties en gezelligheid, ik genoot 100%!

Patroon: Knipmode 7/2017 nr 24
Maxi-jurk ingekort tot knielengte
Stof: Lillestof die hier al héél lang in de kast lag

 

BewarenBewaren

Gerelateerde berichten

12 gedachten over “De gelegenheid maakt de jurk”

Plaats een reactie