Haai there!

Zomervakantie

In de zomervakantie werd er niet veel genaaid. Het was te warm en ik had weinig inspiratie. Er was wel één patroontje van een short dat ik eigenlijk al lang wilde uitproberen. Enkele maanden geleden zag ik het op Instagram voorbijkomen en ik had het al vele malen gespot in mijn collectie Ottobre’s. Ook deze zomer had ik het bewuste boekje in mijn handen. Toen ik zag dat de grootste maat 128 was, kreeg ik een plotse wake-upcall: zoonlief meet 130 cm! ‘t Was nu of nooit!

Katoentjes

Het liefst wilde ik de short naaien zonder extra stofjes te gaan kopen. Ik legde al mijn katoentjes bij elkaar en zocht een geschikte kleurencombinatie. De patroondelen werden overgetekend in maat 122 (Ottobre meet eerder groot en zoonlief is smal aan zijn taille en heupen). De delen aan de poep knipte ik in 3 stukken. De tanden van de haai werden overgetekend op Vliesofix (vergeet geen naadwaarde bij te tekenen zoals ik!) en geappliqueerd volgens de regels van de kunst.  

Ottobre short haai
Patroon short: Ottobre 3/2015 nr 21

Vreemd

Het enige dat ik vreemd vond, was dat de bogen op het achterdeel gewoon gestikt en gelockt moesten worden. Ik leerde immers dat ronde naden ingeknipt moeten worden zodat ze mooi rond vallen? Ik vond het maar iets raars en wilde natuurlijk een oplossing verzinnen. Bij de eerste boog knipte ik de naadwaarde bij met mijn kartelschaar. Dan bovenstikte ik de naden en sindsdien kruis ik mijn vingers dat dit niet gaat rafelen. De 2de naad deed ik dan toch maar met de overlock en je raadt het al: het gaf eigenlijk geen enkel probleem in de bochten. Raar maar waar. (Ik was zelfs een zwemshort van ml met een gelijkaardige inzet op het achterdeel gaan bekijken: ook gewoon gelockt – wel een fijnere stof!)

En verder...

Vooraan heeft de short een nepgulpje en zakken, in de taille een makkelijke elastiek. Dit was een heerlijk projectje met instant resultaat! De zoon is er heel blij mee. Hopelijk kan hij ‘m nog eens dragen in de komende mooie dagen!

short haai Ottobre

Gerelateerde berichten

Plaats een reactie