Stoer jongensvest

Het was een uitdaging die ik in september voorgeschoteld kreeg in de naailes. Ik dacht rustig te beginnen met een broek voor één van de zonen, maar nee, het eerste kledingstuk van het schooljaar moest een vest met rits en voering zijn.

Mijn zonen zijn echter niet van het type “wollen mantel”. Voor de oudste wilde ik dus een stoer vest, wasbaar en passend bij zijn sportieve kledingstijl. (De jongste kreeg gemakshalve een jas uit de winkel.)

Stof: jacquard, Miss Anaïs
Paspel en rits: Stoffenspektakel
Patroon: Knippie 4/2014, nr. 12 (maat 128)

Ik koos een model uit een Knippie van 2014 en kocht bij Miss Anaïs een prachtige (merk)jacquard. De stof bleek donkerder dan ik had verwacht en daarom besloot ik de verticale deelnaden én de grote kraag te voorzien van een felblauwe paspel. Gelukkig vond ik ook een rits in de dezelfde kleur (hoera voor het Stoffenspektakel!).
Ook hier verlengde ik de panden met een paar centimeters zodat ik de rits niet moest inkorten.
De mouwen kortte ik voor één keer keer wel in met 3 cm.

De voering is een klassieke doorgestikte wattine.

Gisteren deed ik een moeizame poging het resultaat op beeld vast te leggen. Dat was dik tegen de zin van de zoon die eigenlijk gewoon met de kippen van opa en oma wou spelen.
Hopelijk krijg je met deze foto’s toch een idee van het resultaat:

 

 

Zie je die zak in de deelnaad? Mooi he!

 

Ik ben héél blij met dit vest (de zoon gelukkig ook!), maar je mag het gerust weten: de komende maanden maak ik géén jassen meer, want jeetje, wat een werk! Ik maakte de berekening en schat dat ik er een dertigtal uren in stak. ?

Naaide jij al eens een jas? En vond je dat voor herhaling vatbaar?

PS: De nieuwe workshops van voorjaar 2018 staan online. Ga snel kijken, want er zijn ook naaiworkshops bij deze keer: www.studiobiezonder.be!

BewarenBewaren

Gerelateerde berichten

4 gedachten over “Stoer jongensvest”

 1. zo grappig, ik zie net op tegen het maken van een broek en vind een jas wel tof om te maken (maar inderdaad veel werk), ik werkte net eentje voor mezelf af, nu nog op de blog krijgen.
  mooie jas trouwens, je ziet dat hij er blij mee is

  Beantwoorden
 2. Wat een leuke jas is dat geworden!
  Die zou hier zeker ook in de smaak vallen, maar inderdaad: zoveel uren werk dat daarin kruipt! Ik volg je volledig…
  Hoewel. Na mijn eerste jas zei ik ook: dat doe ik nooit meer, en dit jaar maakte ik er twee op drie weken tijd ?
  Wel goed dat je deze verlengd hebt, anders viel hij wel kort, niet?

  Beantwoorden

Plaats een reactie