Een sweater voor ons ketje

Toen ik de Miltonsweater had gemaakt, merkte ik op dat de oudste zoon eigenlijk geen echte warme wintersweaters had. Veel french terry, maar met die koude van de afgelopen weken kloeg hij soms dat zijn truien niet warm genoeg waren.

Kleine broer draagt intussen deze uiterst gezellig sweater die ik bijna exact een jaar geleden naaide. Dit bracht me op het idee om dit modelletje nogmaals te maken, in een grotere maat, uiteraard.

In mijn stoffenstash vond ik nog een heel mooie, groene sweaterstof die ik ooit scoorde in de solden bij een stoffenwebshop (geen idee meer dewelke, sorry!).

Het maakproces

Vorig jaar dacht ik dat de trui te ruim zou zitten en dus bewerkte ik de lengte van de mouwen en zoom. Uiteindelijk bleek dat ik dit beter niet had gedaan, want het kind heeft hem eigenlijk maar heel weinig kunnen dragen. Iets met mama’s die hun kinderen graag klein blijven zien, zeker?

Ik tekende maat 128 over en veranderde deze keer niks. Ahja, toch wel: ik hertekende de zoom en de mouwen zodat ik ze kon afwerken met boordstof. Daarbij zorgde ik er wel voor dat de uiteindelijke lengte dezelfde was als op het patroon.

De trui is een eenvoudig raglanmodel en zat dus vrij snel in elkaar. De rolkraag met zijn V-hals was een precisiewerkje, maar het lukte me om op de juiste plaats een knipje te geven terwijl de kraag onder mijn machine zat.

Ik vergat wel vlieseline te strijken op de plaats waar de drukknopen zouden komen. Misser van formaat die ik pas merkte toen de kraag er helemaal aanzat! Gelukkig kon ik het in orde brengen met de kraag half losgetornd. #datwasevenzweten

De afwerking

Voor de afwerking zocht ik lichtgrijze boordstof uit bij Fabrik Unik. Ik was heel blij toen ik nog een matchend stukje zilveren flexfolie tegenkwam in mijn voorraad voor de applicatie. Ziehier mijn ketje, blij met zijn nieuwe sweater!

Knippie rolkraagsweater
Patroon: Knippie 6/2015, nr 17 (mt 128)
rolkraagsweater Knippie
Knippie 6/2015 nr 17

Gerelateerde berichten

4 gedachten over “Een sweater voor ons ketje”

  1. een hele leuke, daar zal hij plezier aan beleven in die kou, al hoop ik toch dat hij snel terug warm genoeg heeft met zijn french terry exemplaren (of in deze zonder jas erboven 😉 )

    Beantwoorden

Plaats een reactie