Klaar voor het feest!

Volgende maand hebben we een feestje in de familie. Mijn broer, ook wel gekend als nonkel S, stapt in het huwelijksbootje met mijn lieve Duitse schoonzus. Een ideale gelegenheid om de naaiskills nog eens uit de kast te halen, zo dacht ik.

Ik begon met een bermuda voor Florian, maar toen die bijna af was, vond ik hem veel te breed en te lomp. Het was toen net krokusvakantie, dus snelde ik naar de winkel om in de nieuwe collectie van CKS twee gelijke bermuda’s te kopen. Ik had de stofjes voor de hemden immers al een paar jaar in huis en kon zo makkelijk een bijpassende kleur kiezen. (Met die zelfgenaaide bermuda kwam het finaal toch nog goed, later krijg je ‘m zeker nog wel te zien!)

De hemden

Voor elk van mijn zonen selecteerde ik een patroon uit Ottobre. Ik wou ik geen geval 2 dezelfde modellen naaien, want daar hou ik niet van. Matchende stofjes vond ik al “broederlijk” genoeg.

Voor de oudste zoon ging ik aan de slag met de welbekende autootjesstof van Soft Cactus. Het raglanhemd komt uit Ottobre 3/2014 (nummer 37). Omdat ik het model ietsje te sportief vond voor een feest, liet ik de mouwlummels weg en zette ik geen knoopjes op de borstzakken. Ik speelde een klein beetje met de bijpassende stof die ik voor het andere hemd ging gebruiken, maar hield het sober. Eenvoud siert en al…

Zie je hoe netjes de print doorloopt middenvoor? En vind je de borstzakjes? 😉

Hemd Ottobre

Zoon twee kreeg een hemd waarvan het patroon in Ottobre 3/2015 (nummer 24) te vinden is. In het tijdschrift worden er wel 3 stofjes gecombineerd, wat ik persoonlijk veel te druk vond. Ik liet de voorpas weg en werkte met slechts 1 stof. Als knipoog maakte ik de onderkraag in de autootjesstof. Zo zijn beide hemden voor de opmerkzame ziel toch “assorti”.

Hemd Ottobre 3/2015
Stof: Stoffenspektakel - Schoenen, sokken en hoed: Anna Pops

De finishing touch(es)

Gisteren troonde ik mijn zonen mee naar een leuke kinderschoenenboetiek in Aalst. Daar kozen ze elk hun paar feestschoenen en bijhorende sokken. Eerder had ik al gezien dat hoedjes weer in de mode zijn. Dat plan sprak ik eigenlijk niet uit, tot ik zag dat ze in diezelfde winkel ook supertoffe raffia hoedjes verkochten. Mijn jongens begonnen te blinken toen ik hen zei dat ze een hoedje kregen als het goed op hun hoofd paste. 

Stof: Stoffenspektakel - Schoenen, sokken en hoed: Anna Pops

En zo kwam het dat de kinderen als eersten helemaal klaar zijn voor het feest in mei. Mijn eigen outfit is nog volop in de maak. Als ik even partyproof wil zijn als mijn kinderen, zal ik nog wat uurtjes achter mijn naaimachine mogen spenderen… To be continued! Ik hou jullie op de hoogte 🙂

Gerelateerde berichten

1 gedachte over “Klaar voor het feest!”

Plaats een reactie