Magie met de Minc

Deze maand testte ik voor Feeërieke een superleuk toestelletje voor al wie graag kaartjes maakt en houdt van scrapbooking: de Minc.

Mincscuseer?

Aangezien veel mensen dit apparaatje van nog niet kennen, geef ik jullie eerst een woordje uitleg. De Minc is een machine die door middel van warmte folie aanbrengt op papier. Vergelijk het met een lamineertoestelletje: je steekt er een kaartje in en waar je kaartje zwart is, zal de folie door de warmte blijven kleven.

Op deze manier kan je heel fijne letters of lijntjes voorzien van een laagje “bling”. Dit geeft een  klassevolle uitstraling aan je papierproject.

Heidi Swapp

Net zoals bij de Cameo, kan je bij dit toestel van Heidi Swapp ook ready-to-use materiaal aankopen. Ik testte de “Enjoy life”-kit: een pakket met allerlei papieren kaartjes, envelopjes en labeltjes die je kan gebruiken bij je creatieve papierprojecten.

Ik koos een rolletje blauwe folie en  joeg het hele setje door de Minc. “Joeg”, je leest het goed, want dit was echt een snel-klaar-projectje: kaartje kiezen, folie erover, door de Minc en klaar. Het moet niet altijd uren in beslag nemen, nietwaar?

Het resultaat

Met het resultaat ben ik ontzettend blij! Ik heb nu een nieuwe voorraad luxueuze kaartjes waarmee ik cadeautjes en (foto)collages kan opleuken. Ik kijk al uit naar de eerste gelegenheid waarbij ik ze kan gebruiken! 

Enjoy Life Kit (Heidi Swapp)
Enjoy Life Kit - bij Feeërieke
Deze kaart was helemaal zwart, maar de tekst was mat en daarop bleef de folie kleven. Mooi, toch?!
Zelfs de meest kleine lettertjes kan je perfect voorzien van een laagje "bling"!

Gerelateerde berichten

4 gedachten over “Magie met de Minc”

Plaats een reactie